Bölüm
Tarihçe

2006 yılında Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde kurulan Sosyal Hizmet Bölümümüz, özel ve kamu sektöründe çokça ihtiyaç duyulan nitelikli sosyal çalışmacı yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Esentepe Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi D Blok'ta eğitim ve öğretime devam etmektedir. Bölümümüzde, 2010 yılından beri mezun verilmekte olup 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılından itibaren ikinci öğretim programı açılmıştır. Yine aynı dönemden itibaren Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı olarak Sosyal Hizmet EABD bünyesinde Yüksek Lisans programına başlanmıştır. Ayrıca ilerleyen dönemlerde Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı olarak Sosyal Hizmet EABD bünyesinde Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans programına öğrenci alımı planlanmaktadır.